Naar inhoud
  • RSS
Alle activiteiten

Tentoonstellingen in Fort 5 rond WO I

Deze informatie is niet meer actueel!
Edegem herdenkt 100 jaar Groote Oorlog

Praktisch

Organisatiecoördinatieraad WO I / historische gidsen van Erfgoed Edegem
Waar

Fort 5 Edegem

Wanneerzaterdag 4 oktober 2014 - zondag 11 november 2018

In Fort 5 kan u vanaf 4 oktober 2014 twee tentoonstellingen bezoeken rond de Eerste Wereldoorlog.

De openluchttentoonstelling 'Hun Laatste Tocht...' vertelt u het verhaal van de zestien op het fort gefussileerde spionnen tijdens de Groote Oorlog. Deze acht panelen vindt u terug doorheen het fort. Deze tentoonstelling kan u zelf of met een gids bezoeken tot 11 november 2018.

De expo 'Oorlog in Edegem: de Groote Oorlog in voorwerpen' toont enkele minder bekende aspecten uit de Eerste Wereldoorlog, met het oog op Edegem, aan de hand van sprekende voorwerpen. Deze tentoonstelling kan u met een gids bezoeken tot 4 oktober 2015.

Openluchttentoonstelling 'Hun Laatste Tocht...'

Van zaterdag 4 oktober 2014 tot zondag 11 november 2018
Zomertijd van 8 tot 21 uur
Wintertijd van 8 tot 17 uur

Dit panelenparcours doorheen Fort 5 vertelt het verhaal van leven en dood van de zestien op het fort gefusilleerde spionnen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hun ongewapend verzet tegen de Duitse bezetter bekochten ze met hun leven. Hun misdaad: het verzamelen en doorgeven van nuttige informatie over de Duitse bezetter aan de geallieerden om zo de oorlog te beëindigen. Het verhaal van hun laatste tocht lees je in het fort, waar zij aan hun laatste grote reis begonnen...

 

Tentoonstelling 'Oorlog in Edegem: de Groote Oorlog in voorwerpen'

Van zondag 4 januari 2015 tot en met zondag 4 oktober 2015
Open elke eerste zondag van de maand, van 14 uur tot 17 uur
OF op aanvraag via cultuur@edegem.be

Deze tentoonstelling toont enkele minder bekende aspecten uit de Eerste Wereldoorlog. Belangrijke thema?s zijn: vluchten voor de vijand, oud-strijders en Vuurkruisers, trench art, rouwen en herdenken. De thema?s worden gekaderd in het brede verhaal van de Groote Oorlog, Edegem en Fort 5 met sprekende voorwerpen uit een privéverzameling.