Naar inhoud
Mijn Vereniging aanpassen? Log in of registreer.

Oekraïneproject Edegem

Dhr. Y. Omelchenko, adviserend Minister, Mevr. A. Kruglyk, Dhr Koen Metsu burgemeester en Mevr. Liliane Bollaerts op de brunch tgv 20 jaar OPE

Oekraïne Project Edegem

Oekraïne-Project-Edegem is ontstaan in 1993, geïnspireerd door de christelijke boodschap, samengesteld uit vrijwilligers vanuit diverse levensbeschouwelijke, politieke en ideologische achtergronden, die de humanitaire doelstelling onderschrijven. Het project wordt volledig gedragen door onbezoldigde medewerkers.

De missie van O-P-E : In samenwerking met partnerorganisaties in Oekraïne de armoede daar mee helpen bestrijden en voorkomen.

In het najaar van 2013 bestond het O.P.E. twintig jaar

.... en dat moest gevierd worden. Met als kapstok de drie C’s organiseerden we een gebedsmoment (een christelijke viering), een benefietconcert (een culturele viering) en een benefietbrunch (een culinaire viering).

Op 1 oktober 2013 vormde de Sint-Jozefskerk te Edegem het decor van een bijzonder gebedsmoment in het teken van onze overleden medewerkers. In een sfeer van gebed, afgewisseld met Oekraïense liturgische gezangen, werden herinneringen aan hen opgehaald. Elk van hen droeg op zeer concrete wijze bij tot de realisatie van ons project: we blijven hen daar bijzonder dankbaar voor. Een 70-tal personen, onder wie familieleden van enkele overledenen, nam deel aan deze gedachtenisviering. Ze werd gevolgd door een ontmoetingskans met een hapje en een drankje in “De Schrans”.

Op 20 oktober 2013 was er dan een stemmig benefietconcert door het Utrechts Byzantijns Koor onder leiding van Grigori Sarolea. Op het programma stonden zowel mooie Oekraïense volksliederen als hemelse Byzantijnse muziek die in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek van Edegem helemaal tot haar recht kwam. De integrale opbrengst van dit concert met een 200-tal aanwezigen gaat uiteraard naar onze projecten voor kansarmen in Oekraïne.

Tot slot vond op 24 november 2013 een zeer gezellige benefietbrunch plaats in het KTA van Edegem. Onze gasten konden aanschuiven aan een rijkgevulde buffettafel vol lekkere warme en koude spijzen. Deze maaltijd had een Oekraïens tintje, met een smakelijk aperitiefhapje en een heerlijke soep. Ook Oekraïense wodka kon natuurlijk niet ontbreken! Met meer dan 180 aanwezigen en dankzij de ongelooflijke inzet van vele vrijwilligers werd dit een onvergetelijke editie. De gehele opbrengst komt toe aan de sociale projecten van het O.P.E. in Oekraïne.


Het O-P-E wil deze doelstelling bereiken door:

- het inspelen op de hulpvragen en noden van diverse aard, voorgesteld door de betrokken partners
- het ondersteunen van concrete projecten in diverse sectoren
- met voorrang voor de meest achtergestelde bevolkingsgroepen
- prioriteit gevend aan modelprojecten met een innoverende functie
- het stimuleren van de doorstroming van middelen voortkomend uit rendabele projecten naar initiatieven in de non-profit sector
- het stimuleren van een dynamiek van solidariteit, structurele veranderingen en “bruggen" helpen bouwen tussen Vlaanderen en Oekraïne.

Praktisch...

website van het O-P-E: http://www.oekraine-project-edegem.be/

financiële steun kan gestort worden op
de rekening BE408803-55555163
van Oekraïne Fonds Edegem
Bic code ABKABE22

kwaliteitsvolle hulpgoederen worden ontvangen in
hangar 42 van fort V, gelegen aan de Burletlaan (tegenover nr. 175) te Edegem
Elke dinsdag, behalve op bepaalde verlofdagen, tussen 9u en 12u en tussen 14u en 16:45.
Bij twijfel of voor grotere stukken wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de coördinator
Meer informatie over de aard van de goederen is te vinden op de O-P-E website
 

Voorzitter

Liliane De Cooman-Bollaerts Prins Boudewijnlaan 268 2650 Edegem Tel.03 288 73 65