Naar inhoud
Mijn Vereniging aanpassen? Log in of registreer.

Symfonisch Jeugdorkest Edegem (SJOE)

Het Symfonisch JeugdOrkest Edegem, of kortweg SJOE, werd opgericht in 1982. Stichter en trotse eerste dirigent was Koen Severens.

Hij werd doorheen de jaren opgevolgd door Steven Verhaert, Jan Rypens, Michiel Delanghe en Pieter Nieva. Sinds 2014 is de muzikale leiding in handen van een gedreven en jonge dirigent, Hans Vercauteren.

Onder hun deskundige leiding werden reeds verschillende concertreizen georganiseerd. Het orkest bracht concerten in Praag, Boedapest, Visegrad, Italië en Michigan (VS). Verder was SJOE in het Estlandse Tartu te gast op een internationaal muziekfestival.

Vast op het programma plaatst SJOE twee uiteenlopende concerten: een zogenaamd ‘Jaarconcert’ en het lichtere SJOE-it! Voor het Jaarconcert wordt op zoek gegaan naar een eerder klassiek repertoire. SJOE-it! daarentegen is een concert in thuisbasis Edegem met een gastartiest, waarbij lichte en populaire muziek in een ongedwongen sfeer gebracht wordt.

De laatste jaren verzorgde SJOE in samenwerking met Toneel- en Musicalgroep BSO de live-begeleiding van de musicalproducties 'Cinderella' en 'Beauty and the Beast'.

In de afgelopen 30 jaar groeide het Symfonisch JeugdOrkest Edegem uit tot een vaste waarde in Edegem en staat deze groep van enthousiaste, jonge muzikanten klaar om nog heel wat diverse muzikale paden te bewandelen.

Contact

Jacob de Roorestraat 2 E-mailbestuur@sjoe.be Websitehttp://www.sjoe.be

Contactpersoon

Barbara Vynckier Jacob de Roorestraat 2 2650 Schelle GSM0494759602 E-mailbarbara@sjoe.be

Voorzitter

Jeroen Peeters Gallaitlaan 320 bus 6 2610 Wilrijk GSM0476570420 E-mailjeroen@sjoe.be

Lokaal

Jacob de Roorestraat 2 2650 Edegem