Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Zomerburen: Cultuur bij je buur zomereditie

Zomerburen

Cultuur bij je buur’ zet dit jaar volop in op de zomer. Vier voorstellingen vol verhalen en muziek, deze keer niet in een huiskamer, maar op een zomers plekje in een tuin of park in je buurt. Bij slecht weer voorzien we een binnenlocatie.

11 juli: Sjieken bak (Meneer Zee)
1 augustus: Comedy@Hoogmis
11 augustus: Diamanten in de tuin (zomers vertellement)
23 augustus: Brasil with love

Wat? Waar? Wanneer? 

  • Woensdag 11 juli 13.30-14.30 uur: Sjieken bak (Meneer Zee)

Op woensdag 11 juli komt Meneer Zee op bezoek met zijn Sjieken bak naar Edegem. Zijn verhalen tovert hij uit een reuze Japanse vertelkast (kamishibaï) op wielen. Een paar vleugels vliegen de verhalen naar wie ze wil horen. Een voorstelling voor jong en oud, vanaf 4 jaar. Na de voorstelling kan je nog genieten in de tuin van een drankje of een ijsje in de baravan.

Waar? Woonzorgcentrum Immaculata, Oude Godstraat 110 (bij mooi weer in de tuin van het woonzorgcentrum, bij regenweer in café Kletskop)

  • Woensdag 1 augustus – 20.30 uur: Comedy@Hoogmis

Stand-up comedy van de bovenste plank in de Hoogmis: Thomas Smith begon zijn comedy-carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup en heeft intussen zes zaalshows op z’n conto staan. U kent ‘m misschien ook van op televisie, waar hij een van de Foute Vrienden was, of panellid van De 3 Wijzen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jasper Posson, winnaar van de Lunatic Comedy Award.

Waar? Hoogmis, Strijdersstraat 18

  • Zaterdag 11 augustus – 20 uur: Diamanten in de tuin (zomers vertellement)

Wat is de band tussen Edegem, Berchem en Brecht? Meer dan 100 jaar geleden was dat een moord met roof van diamanten. Voor het hele waargebeurde verhaal kom je op zaterdag 11 augustus naar de tuin van de muziekacademie. De Historische Gidsen van Erfgoed Edegem brengen op hun eigen manier de echte feiten verpakt in een meeslepend verhaal. Kom mee genieten van dit zomers vertellement! 

Waar? Muziekacademie Edegem, Terelststraat 69; breng je eigen stoeltje mee. 

  • Donderdag 23 augustus – 20 uur: Brasil with love

Brazilië, dat is carnaval en witte stranden, samba en bossa nova, feesten en voetval, maar vooral heel veel mooie muziek en poëtische literatuur. Lieve De Meyer (Arto) neemt je mee op een literaire en muzikale rondreis door dit exotische land. Een avondje all-in Brazilië op de trappen van het kasteel.

Waar? Hof ter Linden, Drie Eikenstraat 3; breng je eigen stoeltje mee. 

  • Inkom en inschrijven?

De vier voorstellingen zijn gratis. Reserveer je graag op voorhand je plekje, dan kan dat via het e-loket

  • Meer weten?

Cultuurdienst Edegem, Gemeenteplein 1, tel. 03 289 26 50 of cultuur@edegem.be
Bibliotheek Edegem, Hovestraat 55, tel 03 289 23 50 of bibliotheek@edegem.be

Datum van het bericht: woensdag 11 juli 2018