Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

[AFGELAST] Bibkwintet presenteert: Beethoven 2020 - Hoe werd Beethoven een genie?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Beethoven

Omdat we op dit moment nog helemaal niet kunnen inschatten hoelang de lockdown in België nog zal duren, wanneer bibs en cultuurcentra weer open kunnen gaan en wanneer we weer op een gewone manier promo kunnen maken en tickets kunnen verkopen, hebben de bibliotheken van Bibkwintet begin april beslist om deze lezing te annuleren. Geen Beethoven dus dit voorjaar, maar we hopen jullie allemaal terug te zien op onze avond met Arnon Grunberg op woensdag 7 oktober.

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven, Duits componist, musicus en dirigent.  Jan Caeyers vertelt op zijn eigen enthousiaste manier over het leven en werk van Beethoven en illustreert sleutelmomenten met muziekfragmenten.

Tijdens deze lezing neemt Jan Caeyers ons mee op een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven van Beethoven als mens en kunstenaar. Wat maakt iemand tot een “genie”? Had Beethoven echt een buitengewoon talent of speelde de cultuurhistorische context een rol?

Prof. dr. Jan Caeyers is dirigent, musicoloog en groot Beethoven-kenner. Hij schreef in 2009 Beethoven: een biografie. Deze biografie werd recent heruitgegeven en wordt de officiële Beethovenbiografie n.a.v. Beethoven 2020.

Wanneer? Woensdag 13 mei om 20 uur.

Waar? Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17, 2530 Boechout.

Tickets: Deze lezing is afgelast.

Datum van het bericht: woensdag 13 mei 2020