Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Ara's Dreamworld

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Afbeelding 4675

De Spaanse kunstenares Araceli Requena tekent en schildert met een talent dat zij meekreeg van moeder natuur en verder ontwikkelde.
Bij de mystieke vrouwenportretten zijn het vooral de ogen die de toeschouwer in hun greep houden en onbewust meevoeren in de droomwereld van de kunstenares.
Bloemen en planten geeft zij weer met fijne precisie en gevoel voor romantiek.

Elke zaterdag en zondag: live schilder- of tekensessie.
Elke zondagnamiddag om 15 uur: vertelmoment voor kinderen.

De Spaanse kunstenares Araceli Requena (°Willebroek, 1965) tekent en schildert met een talent dat zij meekreeg van moeder natuur en verder ontwikkelde. Vandaar misschien haar voorliefde voor het vastleggen van de natuur in al haar facetten.
Haar oeuvre bevat pentekeningen, pastels, aquarellen en olieverfschilderijen.
Bij de mystieke vrouwenportretten zijn het vooral de ogen die de toeschouwer in hun greep houden en onbewust meevoeren in de droomwereld van de kunstenares.
Bloemen en planten geeft zij weer met fijne precisie en gevoel voor romantiek.
Als kunstenares volgt Araceli haar eigen intuïtie en durft ze uitdagingen aan te gaan ongeacht wat de wereld over haar denkt.

“De tekeningen van Araceli doen denken aan de ragfijne kunst van het Alhambra in Zuid-Spanje en haar bloemenschilderkunst nadert de perfectie van Redouté” - citaat Arnold Eloy, galerijhouder/uitgever Mens en Natuur-St.-Martens-Latem.

Het verlies van haar hondje “Kaneeltje” doet Araceli naar de pen grijpen en dat resulteert in het kinderboek “Kaneeltje krijgt een thuis” dat ze ook volledig illustreert. Spoedig komt er een tweede boek “Kaneeltje leert tekenen” en later een derde “Kaneeltje viert Hallo!ween”.
Araceli vindt zichzelf geen schrijfster, maar eerder een beeldende vertelster die de fantasie en de creativiteit van de kinderen aanscherpt. Tegelijk draagt ze op deze manier haar boodschap uit. Die is heel duidelijk, romantisch bijna: het één zijn met de natuur.
De boekjes van Araceli stralen veel nostalgie uit en het is precies die sfeer die ouders en kinderen vandaag weer aanspreekt. Bij haar gebeurt niets digitaal. Puur op gevoel fantasie en creaties rechtstreeks met een potlood op papier brengen en jong en oud vervoeren in haar droomwereld: voor Araceli is dit de vervulling van een mooie wens.

Elke zaterdag en zondag kan je Araceli live aan het werk zien en zo de opbouw en afwerking van een schilderij of tekening meemaken.

Elke zondagnamiddag om 15 uur is er ook een vertelmoment voor kinderen. Araceli legt uit hoe een boek tot stand komt aan de hand van illustraties uit haar boekenreeks over Kaneeltje.

www.aracelirequena.be
www.kaneeltje.be

Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 2 tot 24 juni 2018:
- woensdag van 14 tot 17 uur,
- vrijdag van 14 tot 16 uur,
- zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 en van 14 tot 18 uur.
Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Meer weten?
Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Edegem, 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be

Download

Datum van het bericht: zaterdag 02 juni 2018