Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

illusie en dynamiek

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Freddy Housen

Freddy Housen, schilderijen

Freddy speelt jazz met vlakken. Hij maakt composities, soms overdadig, maar steeds binnen een geordend stramien. Hij denkt en herdenkt een beeld, laat het groeien en beslist waar de harmonie voor hem ligt. Kleuren hebben vorm en vormen hebben kleur.

Freddy wordt geboren te Mons in 1943. Hij studeert aan het St.-Lucasinstituut in Mons en Brussel, waar hij het diploma behaalt voor decoratie, keramiek, schilderkunst en glasramen.

Het is duidelijk waar Freddy zijn mosterd haalt. Straffe mosterd met een hoekige smaak.
De zin voor abstractie is eerder een noodzaak dan een bewuste keuze.

Vroeg in de jaren zestig is hij werkzaam in een zeefdrukkerij te Charleroi. Hij is er “net-tekenaar” en moet er de grafische tekeningen “clean” zetten. Het maakt hem tot een perfectionist.

Freddy speelt jazz met vlakken. Hij maakt composities, soms overdadig, maar steeds binnen een geordend stramien. Hij denkt en herdenkt een beeld, laat het groeien en beslist waar de harmonie voor hem ligt.
Kleuren hebben vorm en vormen hebben kleur.

In 2004 start Freddy aan de academie te Borsbeek. Na zich enkele jaren te verdiepen in de tekenkunst raakt hij gefascineerd door de wereld van de schilderkunst.

De drukkunst van weleer is geënt op vakmanschap en metier, geen digitale schermen met duizenden knopjes, maar pen, inkt, potlood en verf. Een gefocust brein en een vaste hand zijn de voornaamste competenties van de tekenaar van toen.

Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 4 tot 26 mei 2019.

Nieuwe openingsuren vanaf 2019

  • zaterdag en zondag: 10-12.30 en 14-17 uur
  • woensdag en vrijdag: 14-17 uur

Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Meer weten?
Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Edegem,
03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be

Download

Datum van het bericht: zaterdag 04 mei 2019