Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Afstudeerproject ABK Mortsel in Kunstwerk

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
werk van student Martin Kläs

De eindejaarsstudenten van de afdeling beeldhouwen & ruimtelijke kunst tonen hun afstudeerprojecten in Kunstwerk in het binnenfort van Fort 5.

Daarnaast kan je de afstudeerprojecten van de ateliers grafiekkunst, grafisch ontwerp & illustratie en tekenkunst bewonderen in het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans. Meer info hierover vind je hier.

Het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de ABK Mortsel, Huis Hellemans en Orfeo producties.

Een dubbeltentoonstelling in de twee prachtige tentoonstellingsruimtes van Edegem!

 

Het atelier beeldhouwen en ruimtelijke kunst van de ABK Mortsel heeft een sterke reputatie opgebouwd op vlak van de output van artistieke kwaliteit. Het streeft ernaar studenten op te leiden die afstuderen met kwalitatief hedendaags en persoonlijk ruimtelijk beeldend werk (sculpturen en ruimtelijke kunst).

Sinds enkele jaren kiest men ervoor om de afstudeertentoonstelling buitenshuis te laten plaatsvinden op originele, karaktervolle locaties. De setting van Fort 5 past helemaal binnen dit opzet.

In 2019 studeren een tiental studenten af. Voor hen is dit een uitgelezen kans om hun werk op een externe locatie aan een groter publiek te presenteren. Veel aandacht gaat uit naar de scenografie en visuele aantrekkelijkheid van deze tentoonstelling.

Enerzijds staat het werk van de studenten in de kijker, anderzijds maakt de toeschouwer kennis met ons lokale erfgoed, Fort 5. Daarnaast creëert men ook een grotere visibiliteit voor de kunstacademie.

 

Je kan deze tentoonstelling gratis bezoeken van 15 tot 23 juni 2019 in Kunstwerk, 1ste verdieping binnenfort (ingang Fort 5 via Vestinglaan):

  • zaterdag en zondag: 10 tot 17 uur.


Meer weten?

  • Orfeoproducties, www.orfeo.be.
  • Academie voor Beeldende Kunst, Lieven Gevaertstraat 52, 2640 Mortsel,
    03 449 31 85 of abk-mortsel.be.
Datum van het bericht: zaterdag 15 juni 2019