Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

UITGESTELD State of the (Pop)Art

Licking the Icecream - Bert Prins

Celle Van Haverbeke en Bert Prins schilderen op een grafische wijze, met een kleurrijk palet en een dikke knipoog naar de Pop Art. Genieten!

.

Celle Van Haverbeke is een grote fan van de kunstenaars die glorie maakten in de jaren 60 – 70, zoals Andy Warhol en Lichtenstein, maar hij blijft ook vandaag nog tentoonstellingen en musea bezoeken om inspiratie op te doen.

Celles werken zijn momentopnames in felle vlakke kleuren waarin meestal de mens centraal staat in dagdagelijkse beelden.

In zijn werk wordt veel detail weggewerkt. Hierdoor vinden we het grafische sterk terug, met heel veel kleur uitgevoerd in vlakke tonen. De techniek is duidelijk geïnspireerd door de zeefdruk. Door deze techniek krijgen we een kleurrijke mix tussen pop-art en impressionisme te zien.

www.celle-art.be

Bert Prins wil onmiskenbaar een kind van de Pop Art zijn. Daarvoor recycleert hij beelden uit onze cultuur tot energieke kunstwerken. Zijn belangrijkste inspiratiebron is de overvloed aan beelden die hij dagelijks te verwerken krijgt in de eigen omgeving.

Bert streeft zowel naar een zekere vereenvoudiging als inhoudelijk naar een grotere universaliteit. Zijn mensen zijn geen herkenbare figuren. Het zijn types die ons niettemin vertrouwd zijn. Die we kunnen plaatsen. Die we zelf ooit ontmoet hebben of in films zijn tegengekomen. Ze worden als in een close-up dichterbij gehaald en aldus vervreemd uit hun context. Hij wil bewust een algemene waarheid weergeven en geen anekdotiek.

www.bertprins.net


Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 2 mei tot 1 juni 2020:

  • zaterdag en zondag: 10-12.30 en 14-17 uur
  • woensdag en vrijdag: 14-17 uur
  • OHH - donderdag 21 mei: 14-17 uur
  • Pinkstermaandag 1 juni: 14-17 uur

Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Meer weten? Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Edegem, 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be.

Datum van het bericht: zaterdag 02 mei 2020