Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Toets je activiteit met de COVID Event Risk Matrix

CERM

Voor activiteiten met publiek lanceerde de Vlaamse overheid op 1 juli 2020 het Covid Event Risk Model (CERM). Met deze online tool kan je je een activiteit aan een aantal (risico)parameters aftoetsen. Als resultaat krijg een kleurenlabel: groen, oranje, rood.

UPDATE 26 augustus

Evenementen, voorstellingen, gezeten recepties en banketten toegankelijk voor het publiek, en wedstrijden: max. 400 personen buiten, max. 200 personen binnen. Vanaf 200 personen is het invullen van het COVID Event Risk Model (CERM) verplicht. Binnen politiezone HEKLA wordt gevraagd om dit in te vullen bij elke aanmelding in het evenementenloket. 

UPDATE 11 augustus

Het COVID Event Risk Model (CERM) is gewijzigd. Het model houdt nu ook rekening met het feit dat zowel op indoor als op outdoor evenementen mondmaskers altijd verplicht zijn, uitgezonderd voor personen jonger dan 12 jaar (ministerieel besluit van 28/07/2020).

Het aangepaste CERM staat online op datum van 11 augustus. De gebruikers van de website www.covideventriskmodel.be zullen per mail op de hoogte gebracht worden van de wijziging en meekrijgen welke scans ze moeten hermaken.

Heb je een bericht ontvangen in verband met de wijziging? Dan vragen wij om de geactualiseerde COVID Event Scans (PDF), indien deze deel uitmaken van het vergunningsbeleid van de lokale overheid (stad/gemeente), terug in te dienen bij onze diensten.

Wil je een activiteit of evenement organiseren? Dan vul je deze matrix verplicht in en voeg je het resultaat als .pdf toe aan je aanvraag in het evenementenloket van de HEKLA-gemeenten

Vragen? evenementenloket@edegem.be of 03 289 26 50

Datum van het bericht: donderdag 02 juli 2020