Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Ocean Stories & Polar Experiences

Christian_Clauwers-South_Atlantic_Odyssey-9717-crab

Als ontdekkingsreiziger/fotograaf focust Christian Clauwers op de interactie tussen mens en natuur, met als thema’s de oceanen en poolgebieden.

In december had hij de eer om zijn werk te tonen op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, als lid van de Belgische Delegatie.

Huis Hellemans is bijzonder trots dat hij zijn werk bij ons tentoonstelt.

.

De afgelopen jaren richtte Christian Clauwers zijn aandacht op het verkennen van de vijf oceanen en hun eilanden, waaronder enkele van de meest afgelegen ter wereld, zoals Robinson Crusoe Island, Peter I, Campbell Island en Tristan da Cunha. Ook Antarctica en de Noordpool behoren tot zijn focus. Hij is tevens professionele gids in deze gebieden.

In 2019 nam hij deel aan een wetenschappelijke expeditie op het schip Marion Dufresne van de Franse overheid. Deze missie voorziet wetenschappers – werkzaam in de Franse Zuidelijke en Antarctische gebieden – van voedsel, apparatuur en levensbehoeften. Drie weken deelde hij lief en leed met deze inspirerende expeditieleden, bijna allemaal gerelateerd aan de Franse overheid. Hij werd geïntegreerd in het werkschema van de missie.

Hierbij was hij getuige van de sublieme en tegelijk fragiele ecosystemen die ons omringen in één van de meest afgelegen en bijna ontoegankelijke subantarctische eilanden ter wereld: de Crozeteilanden en Kerguelen. Deze gebieden herbergen met hun unieke biodiversiteit één van 's werelds grootste concentraties aan (vaak bedreigde) vogels en zeezoogdieren. Met zijn camera legde Christian momenten van weergaloze schoonheid vast: zijn hoogstpersoonlijke ode aan de duurzaamheid van deze gebieden, die tevens – in het licht van de klimaatverandering – naar hun prangende kwetsbaarheid verwijst.

www.clauwers.com

Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 29 augustus tot 20 september 2020:

  • zaterdag en zondag: 10-12.30 en 14-17 uur
  • woensdag en vrijdag: 14-17 uur

Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Meer weten? Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Edegem, 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be.

Datum van het bericht: zaterdag 29 augustus 2020