Naar inhoud

04. Natuurkamp 2019

DOE MAAR MEE!

Avonturiers opgelet! Wil je weten hoe je een kampvuur maakt zonder lucifers? Welke planten je kan eten en welke je gebruikt als medicijn? Niet vies van de diertjes in Fort 5? Of wil je koken in een modderkeuken?  Dan is een natuurkamp jouw ideale zomerdeal!

Dit jaar pakken we uit met 2 nieuwe kampen: een kamp in samenwerking met CSA Grondsmaak, biologische zelfoogstboerderij in Kontich én een echt Bushcraftkamp!

Tijdens het groenteboerderijkamp ben je lekker veel buiten en ga je op ontdekking op het veld. Je steekt zelf de handen uit de mouwen en werkt mee op het veld samen met de boerin. Ook zaaien, planten, plukken en iets lekkers koken met onze oogst staan op het programma!

Je gaat ravotten in de natuurgebieden vlakbij. Ben jij ook benieuwd vanwaar onze groenten komen, hoe ze eruit zien, wanneer ze groeien en wat de taken zijn van een boer? Schrijf je dan heel snel in voor dit leuke kamp!

Bushcraft is veel meer dan survival of knutselen. Het is de kunst waarin je leert van de natuur door middel van enkele oeroude technieken. Je experimenteert met natuurlijke materialen, leert over de natuur om je heen en hoe er in te overleven. Je zal bovendien genieten van boeiende verhalen over onze verre voorouders. Bushcraft is back to nature en back to the roots! En zoals steeds met de bioklas: leren, doen, ravotten en genieten.

WIE?

1ste en 2de leerjaar (°2012-°2011):

 • van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli natuurkamp begeleid door bioklas
 • van maandag 26 augustus tot met vrijdag 30 augustus natuurkamp begeleid door bioklas

3de en 4de leerjaar (°2010-°2009)

 • van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli natuurkamp met overnachting begeleid door Tom van In2Nature (in2nature.be)
 • van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus boerderijkamp begeleid door bioklas in samenwerking CSA Grondsmaak

5de en 6de leerjaar (°2008-°2007)

 • van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli natuurkamp met overnachting begeleid door bioklas
 • van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus natuurkamp met overnachting begeleid door Tom van In2Nature (in2nature.be)
 • van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus bushcraftkamp met overnachting begeleid door bioklas

 

 

Afhandeling

Er kunnen maximum 16 kinderen per week deelnemen.
Vooraf inschrijven via i-School is verplicht. Maak vooraf een kindfiche en reserveer je activiteit(en) als je geen voor- en na opvang nodig hebt.  (datum start inschrijvingen: 30 april 2019 vanaf 20 uur).

Wél voor- en na opvang nodig?
J
e kan terecht bij IBO De Speelclub Fort 5. Schrijf je vooraf in.
Je vindt hier meer info.

OPGELET!
Er is geen voor- en na opvang mogelijk bij deelname aan het boerderijkamp (26 augustus t/m 30 augustus 2019) omwille van de externe locatie.

Meebrengen

 • speelkleren en stevige schoenen
 • bescherming tegen zon, koude en regen
 • lunchpakket en drankje(s)

Kosten

1ste en 2de leerjaar: 85 EUR per kind

3de tot 6de leerjaar:

 • natuurkamp en bushcraftkamp inclusief overnachting van donderdag op vrijdag met avondeten en ontbijt: 100 EUR per kind
 • boerderijkamp: 100 EUR EUR per kind

Waar?

Natuurkamp en bushcraftkamp: Bioklas, Fort 5

Boerderijkamp: CSA Grondsmaak, Pauwhoevestraat 13, 2550 Kontich

Wanneer

Natuurkamp en bushcraftkamp:  van 9 tot 16 uur

Boerderijkamp: CSA Grondsmaak: van 9 tot 16 uur

Extra informatie

Voor- en naopvang nodig? Je kan terecht bij IBO De Speelclub Fort 5. Schrijf je vooraf in! Organisatie en info: Natuurcentrum Fort 5 (bioklas)

Praktisch

Jeugddienst

Zwaluwnest
Drie Eikenstraat 16
2650 Edegem

tel: 03 289 26 50
e-mail: jeugd@edegem.be

Correspondentieadres

Gemeenteplein 1, 2650 Edegem

 


Openingstijden

dinsdag van 10 tot 12 uur
woensdag van 14 tot 16 uur
na afspraak

stel je opvoedingsvraag

Aanverwante thema's