Naar inhoud

Galerie

Binnen `t Forum is er een werkgroep die zich speciaal toelegt op kunst en cultuur in Edegem,  specifiek in de wijk Buizegem.
Onder de leiding van Marc Van Bilsen nam `t Forum Galerieke zijn start op 7 december 2007  met een eerste mooie tentoonstelling van de groep Haleakala uit Kapellen-Hove. Al meer dan 100 tentoonstellingen passeerden de revue.

Het verhaal achter `t Forum Galerieke
Tussen 2001 en 2007 organiseerde 't Forum driemaal een tentoonstelling. Omdat er op een korte periode (1 weekend) teveel artiesten in een te kleine plaats moesten tentoonstellen gooide Marc Van Bilsen het over een andere boeg.
Met het akkoord van voorzitter Hans Bernaerts en de toenmalige vzw kon 't Forum Galerieke van start als een 'Galerie met een groot hart en een lage drempel'.

De medewerkers van het eerste uur waren Mylene Lievens, Roumy Bakalova en Kathlijne Verstraeten. Nadien werden ze opgevolgd door Monique Neckebroek, Mylene Lievens en Ghislaine Cottenie.

`t Galerieke richt zich vooral, maar niet uitsluitend, tot Edegemse kunstenaars die elders niet aan hun trekken komen. Letterlijk iedereen, ook jonge kinderen, ouderen, mindervaliden, vriendengroepen, kunstverenigingen, ... is welkom voor een expositie van hun werk.

Ondank de focus op Edegem, komen er toch ook kunstenaars uit de wijde Antwerpse omgeving aankloppen. Zelfs kunstenaars uit Thailand en Senegal mocht 't Galerieke al verwelkomen.

't Galerieke praktisch
Men kan in `t Galerieke met allerlei kunstvormen terecht zoals schilderijen, keramiek, kleine beeldhouwwerkjes, juweeltjes, modelbouw, gedichten, kalligrafie, patchwork, quilten, noem maar op.

De Galerie stelt ook gratis 30 kaders met glas maat 40x50 cm en 4 kaders 50x70 cm ter beschikking voor tekeningen en aquarel.

In `t Galerieke kan men tentoonstellen in het afsluitbare gedeelte van het gebouw van 't Forum waar twee donkerbruine natuurstenen muren ter beschikking zijn voorzien van spots, ophangsystemen en kaders.

Er zijn zelfs speciale plexiglazen  kastjes voor expo van onder andere keramiek of juwelen. De kastjes vraag je vooraf aan.

Naar gelang het formaat van de schilderijen kan je tussen de 8 tot 15 stuks hangen aan de langste muur en aan de andere muur 4 tot 8 stuks.

`t Galerieke is alle dagen open van 12 tot 22 uur behalve op maandag.

Heb je belangstelling of wil je tentoonstellen, neem dan contact op met Marc Van Bilsen via e-mail vanbilsenmarc@gmail.com

Zij maken dan een afspraak om je werk te bekijken.

't Galerieke is een groot succes. Hou daarom rekening met een wachttijd van minimum 18 maanden.

ARTE FORUM AQUAREL- en TEKENLESSEN
Sinds 2008  is er ook de mogelijkheid om aquarellessen te volgen in hetzelfde gebouw bij de groep ARTE FORUM.

Er zijn meerdere lesdagen tussen dinsdag- en vrijdagnamiddagen onder leiding van meerdere leerkrachten: Roumy Bakalova, Monique Neckebroek en Marijke Van Eyck
Lesuren zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur of op donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur.
Voor info mail naar vanbilsenmarc@gmail.com of monique.neckebroek@gmail.com